En lille ny

Jeg har arbejdet med min eiPOT fra Freshmealssolutions.com i godt to år og jeg er stadig rigtig godt tilfreds med den. Det eneste problem med den er, at den ikke har en særlig høj WAF (Wife Acceptance Factor). Samtidig kunne jeg godt tænke mig at have mere end én sous vide, så jeg i højere grad også kan tilberede tilbehør sous vide.

Jeg er en stor tilhænger af Thermal immersion circulators, i stedet for sous vide med et fast kar, som f.eks. Sous Vide Supreme ol. fordi de er lang mere fleksible og fylder mindre i mit køkken. Jeg har derfor ledt efter en fornuftig løsning. Eneste problem er at de er for dyre i indkøb, eller at de kun kan købes i USA.

En af mine kolleger, som var blevet hooked på sous vide, efter at have spist hos mig, fandt ud af at man på anovaculinary.com kan købe en løsning til en rigtig fornuftig pris. På trods af at firmaet ligger i Californien, så undgår man den dyre importmoms, fordi de distribuerer fra Belgien.

img_1169

Lige nu, kan man få en Anova Precision Cooker med alm. EU stik og 220V til små 1.500,- incl. dansk moms på https://store.anovaculinary.com/products/anova-precision-cooker
Den kan iflg. specifikationerne klare kar op til 15-19 liter, så det er en fin størrelse til almindelig brug.

Jeg indviede min, ved at tilberede Berberi andebryst til en omgang wok med and og grønt.

Jeg pillede skindet af brysterne og tilberedte dem sammen med Soya, frisk Ingefær og hvidløg. De fik 2 timer ved 57 grader i vandet. Fordi de skulle i wokken, kunne de godt have klaret én, måske to grader mindre, men det var OK.

img_1170

Jeg kogte saften fra posen ind til en ret kraftig sauce, som jeg tilføjede til wokken inden servering. Skindet fra brysterne blev strimlet og stegt til andeflæskesvær, på en varm pande, som blev tilsat lige inden servering, for at tilføje lidt knas

img_1174

Og ja. Den har en meget højere WAF. Der hører en fin lille App til, som indeholder en række opskrifter. Man forbinder vha. Bluetooth og kan styre temperaturen fra appen. (Man kan også styre direkte på apparatet, men det er jo ikke lige så sexy.)

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s