Svinebryst China style

Denne opskrift på flæskestegssandwich sous vide, er kraftigt inspireret af en opskrift, som jeg faldt over på seriouseats.com.

Der er tale om svinebryst tilberedt sous vide i en china style marinade, som efterfølgende bliver kogt ind til en kraftig sirup og rørt sammen med mayo, til en delikat dressing til sandwichen.

Til 2 personer brugte jeg:

Marinade
½ dl del soya
½ dl Mirin, eller sherry
½ dl rørsukker
2 spsk fiskesauce
2 fed hvidløg
2 chalotteløg (eller et helt almindeligt gult løg)
et stykke frisk ingefær på størrelse med en tommeltot

De hele blendes sammen til en ensartet marinade.

Mainaden vakuumpakkes sammen med et passende stykke svinebryst – Her skal man passe på, at marinaden ikke suges ud af posen

img_1131

Tilberedes Sous Vide ved 77 grader i 10 timer.

Inden servering hældes væden fra posen og gives et opkog, før den sigtes over i en anden gryde, gennem en finmasket sigte. Væden koges ind til en tyk kraftig sirup. Pas på, at den ikke brænder på til sidst. Der er en del sukkerstoffer i.

Det tilberedte svinebryst skæres i 1½ cm tykke skiver, som lægges på en bageplade (med bagepapir), og smøres med den ene halvdel af den indkogte marinade. Skiverne får en tur under grillen. Her skal man også passe på, at siruppen ikke brænder af.

Den resterende marinadesirup røres med mayonnaise, som anvendes til at smøre på de lunede burgerboller.

img_1132

Svinebrystet var smørmørt, med en tydelig smag fra marinaden. Der kunne godt have været lidt mere power på smagen, så jeg tænker jeg vil tilføje lidt frisk chili til marinaden, næste gang jeg tilbereder svinebryst china style.

 

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s