Oksespidsbryst Sous Vide – Take II

Jeg har tidligere tilberedt Oksespidsbryst, uden at være helt oppe og ringe over resultatet, men det skulle helt klart prøves igen. Dels er det en af de billigere udskæringer og dels er det et stykke kød med stor smag.

Denne gang valgte jeg at sprænge kødet efter ligevægtsprincipperne. Jeg valgte 1,5% salt og tilføjede herudover, hvidløg, sorte peberkorn og laurbærblade. Kødet fik lov til at ligge i 24 timer før det blev taget op, skyllet, aftøret og vakuumpakket.

Jeg besluttede at forsøge med 72 timer ved 54 grader. Det er 22 timer længere end sidst,og 3 grader lavere temperatur.
IMG_0311
R
esultatet var IKKE tilfredsstillende. Kødet virkede hårdt og sejt. Man fornemmede ikke den lange tilberedningstid. Måske har jeg været uheldig med det stykke kød jeg anvendte, men tilberdningen burde have kompenseret for dette – det var ikke tilfældet.

Næste forsøg tror jeg bliver med oksebov eller lignende. Spidsbrystet er midlertidig valgt fra.

2 tanker om “Oksespidsbryst Sous Vide – Take II

  1. Hej Stig
    Jeg har prøvet 68 grader i 72 timer, det var sådan set ok, måske lidt for fast, men den havde en din farve, som roastbøf, jeg prøver 96 timer næste gang…
    Sousvide er en dejlig hobby..
    😉 Tony

    Like

  2. Jeg har prøvet det samme – jeg fik samme resultat. Jeg sprængte også – jeg antager det var pga. den saltning at kødet simpelthen har modnet i de 72 timer.

    Like

Din kommentar