Halve æbler med Ribsgele Sous Vide

Et klassisk tilbehør til julemiddagen er de halve, sukkerkogte æbler (Cox Orange) med Ribsgele. Udfordringen med disse er at få kogt æblerne så de præcis er møre, men så heller ikke mere. De bliver hurtigt overtilberedt og får en sjasket konsistens og jeg tænkte derfor at Sous Vide måtte være svaret. Og det var det. Utrolig nemt, bekvemt og velsmagende.

De skrællede og udstenede æbler blev vakuumpakket med en sukkerlage lavet af 1 del sukker og 3 dele vand, samt korn fra en vaniljestang, som blev kogt sammen og kølet af mens jeg ordnede æblerne.

Æblerne blev tilberedt i 25 minutter ved 84°C og derefter kølet ned i isvand.
Jeg tilberedte æblerne dagen før de skulle bruges så de fik lov til at overnatte i vakuumposen. Dejlig nemt bare at skulle åbne posen og fylde gele i inden servering.

Æblerne var møre men faste i konsistensen, med en dejlig smag af æble, sukker og vanilje. Det er helt sikkert den metode der vil blive anvendt i fremtiden.

3 tanker om “Halve æbler med Ribsgele Sous Vide

  • Hej Signe
   Dem kender jeg ikke. Du skal sikre dig at de kan tåle temperaturen, så at de ikke afgiver kemikalier når de varmes op, eller at svejsningen går i stykker når de bliver varme.
   Jeg ved at der også findes nogle silikone poser som kan genanvendes og som kan gå i opvaskemaskinen.
   Genanvendelse er godt hvis man sikre at de bliver gjort super godt rene inden de bliver brugt igen. Sous vide er en glimrende grobund for bakterievækst fordi der ofte tilberedes ved meget lave temperaturer.

   Like

 1. Pingback: Risengrød sous vide | Fingrene i fadet

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s