Southern fried Chicken Sous Vide

En af de mest klassiske retter fra Sydstatskøkkenet, er nok Southern Fried Chicken. En ret der absolut hører hjemme i Comfort Food genren. Sund mad er der ikke tale om. Kylling paneret og stegt i olie bliver aldrig noget som helse- og slankefanatikerne skriver hyldestoder til. Men godt smager det. Pokker det smager godt.

Normalt tager man sine kyllingestykker og marinerer dem i Kærnemælk, for et opnå en god mørhed i den endelige resultat. Så iklæder man dem en krydret panering, igen ved brug af kærnemælk. Slutteligt steger man stykkerne i omkring 20 minutter i varm olie, og håber at det hele er blevet gennemstegt, uden at blive tørt.

Med Sous Vide, kan man tage gætværket ud af ligningen., fordi den tilberedte kylling kun skal have et par minutter i olien – ind til den er gylden og sprød.

Jeg havde 2 kg kyllingeoverlår i fryseren, som blev tøet op og vakuumpakket med lidt salt og intet andet. Lårene fik 3 timer ved 68 grader. Hvis man både laver bryst og lår, skal brysterne kun tilberedes i 2 timer.

img_1250
De aftørrede lå blev vendt i kryddermel, kærnemælk og igen i kryddermelet, for at opnå en god (dobbelt)panering.

Kryddermel:
500 g Hvedemel med højt proteinindhold. (Højt proteinindhold giver sprødest resultat)
20 g Salt
25 g Paprika
20 g Løgpulver
5 g Hvidløgspulver

Man kan godt krydre hårdere, hvis man vil have noget mere spicy. Her er der focus på børnevenlighed.

Herefter fik de en tur i “ønskebrønden”, som vi kalder Frituren hjemme hos os.

Serveret med Coleslaw, gik retten rent hjem hos alle. Damn good food, and hot too.

4 tanker om “Southern fried Chicken Sous Vide

 1. Hej Stig.
  Jeg går og planlægger et køb af en sous vide maskine. Jeg kan ikke helt finde ud af om det er bedre at købe en “stick/cirkulator”, eller om jeg skal gå efter en maskine. Prisen på grisen er jo relativt høj, pris springene mellem maskinerne er også relativt stort. Så hvad vil du anbefale ?

  Like

  • Jeg er meget glad for mine to cirkulators. De er meget fleksible fordi man kan vælge hvor stort et kar/kasse/gryde man tilbereder i. Jeg laver det meste i thermokasser med låg hvor fordampning og varmetabet ikke er så stort.
   Maskinerne fylder det de rummer og man har kun ringe mulighed for at skalere, til gengæld har de måske mere wow effekt.
   Mit råd vil være en cirkulator og gerne en som understøtter mange liter vand, så man har muligheden for at tilberede større batches og større kødstykker.
   Mvh
   Stig

   Like

 2. Hej Joachim
  Tak for at dele. Har lige set et par af deres uploads. De er ganske underholdende. Har du set Chefsteps.com? De har været en stor kilde til inspiration for mig.

  Med venlig hilsen
  Stig

  Like

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s