Sous Vide: Saft, Smag og Mørhed

En af de bloggere, som har betydet mest for min interesse for sous vide og som virkelig laver nogle interessante eksperimenter, er den hollandske blogger Stefan Boer, som har bloggen stefangourmet.com.

Stefan tager opgaven meget alvorligt og laver en lang række sammenlignenede forsøg, hvor han tilbereder kød fra den samme udskæring, ved forskellige temperaturer og tider. Disse forsøg er meget lærerrige, fordi man umiddelbart kan sammenligne resultatet.

Stefan har lige skrevet tre blogposts, som jeg vil anbefale alle at tage et kig på. Uanset om man tilbereder ved hjælp af Sous Vide, eller om man tilbereder helt traditionelt.

Artiklerne er en teoretisk men letforståelig gennemgang af hvad der sker med kødet og dets struktur, når det tilberedes ved forskellige temperaturer og hvorfor forskellige udskæringer har forskellige egenskaber, når det kommer til mørhed, smag og saftighed.

En tak til Stefan for hans inspirerende arbejde

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s