Sommerbuk med nye kartofler, blue cheese creme, asparges og spæde salater

Svogeren havde skudt et fint rådyr og ryggen lå nydeligt afpudset i min fryser og ventede på en passende lejlighed.
Da det jo (trods vejret) er sommer, så fik ryggen denne gang et mere sommerligt følgeskab af nye kartofler, grønne asparges og fine små salater og ærteskud. Jeg havde egentlig tænkt at der skulle en rygeostcreme til, men jeg havde en meget velsmagende fransk blåskimmel – skarp med fine saltkrystaller – liggende, og jeg tænkte at vildt og blåskimmel også er en god kombination – og det var det. Det fungerede rigtig godt.

IMG_0948
R
yggen blev tilberedt ved først at brune de portionerede stykker kød hårdt på alle sider, hvorefter det blev krydret med salt og peber og vakuumpakket med en god klat smør og en kvist frisk rosmarin.
Kødet fik 2 timer i vandbad ved 53 grader og en efterfølgende hurtig afstegning på en meget varm pande.

Blåskimmelost blev rørt med 18% Cremefraise og smagt til med Cayennepeber og salt.

Resultatet var meget tilfredsstillende. En rigtig god sommerret.

 

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s