Tigerrejer sous vide

Inspireret af den lækre hummer, som vi spiste til nytår, tænkte jeg – Hvorfor ikke prøve at tilberede tigerrejer sous vide. Om ikke for andet, så for sjovs skyld.

Afstanden mellem succes og fiasko, når man tilbereder tigerrejer er, som ved alle andre skaldyr, ikke ret stor. ½ minut for længe på panden, forandrer dem fra lækre til helt ligegyldige. De er dermed et oplagt emne for sous vide tilberedning.
IMG_0575

Når man kigger rundt på internettet, så er der utrolig stort udsving i den temperatur, som anbefales. De spænder lige fra 45 grader i 20 minutter, til 65 grader i 35 minutter. Så står man der. Hvem tro man mest på og hvilket resultat foretrækker man selv. Størrelsen på rejen har også en vis indflydelse på temperatur og tilberedningstid, men vi finder sjældent disse helt store rejer i fiskehandlerens køledisk, som man ser i udenlandske madprogrammer. Jeg brugte mellemstore rejer fra fryseren (15 rejer pr. pound).

Jeg er ikke tosset med rå rejer, så jeg valgte at tilberede ved 54 grader i 25 minutter.
Rejer blev krydtret med hvidløg, cayennepeber og citronskal, og pakket med et par smørklatter.
Efter vandbadet blev rejerne tørret af i køkkenrulle og fik en hurtig tur med gasbrænderen, for at give dem et touch af grill. Det har også den effekt at rejerne trækker sig en lille smule sammen og dermed får en lidt fastere konsistens.

Resultatet var nogle meget saftige, knasende sprøde rejer – sjovt at man kan sige det om rejer.
IMG_0577
L
imeskallen gav en lidt for parafumeret smag til rejerne, så jeg tror at jeg vil forsøge med citronskal næste gang.

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s