Hvid chokolade med lakrids-karamelfyld

Jeg har længe haft et par dåser kondenseret mælk, stående i mit køkkenlager, som bare har ventet på at blive omdannet til noget sødt og godt. Her i januar, inden det hele skal ende i indfrielse af nytårsforsætter om mindre taljemål ol., blev de fundet frem, omdannet til en lækker lakrids-karamel og støbt ind i et fint lag af hvid chokolade.

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • lakrids pulver – den lidt grove fra Johan Bülow
  • 600 g hvid chokolade

Mælken blev kogt i dåsen (Ja. I den uåbnede dåse i en grøde med vand) ved svag varme i 3 timer og kølet ned. For dem der ikke har oplevet det, er det en sand fryd at åbne den kogte dåse og konstatere, at den den indeholder en fantastisk cremet karamel, som er lige til at anvende.

Karamellem blev rørt med tilstrækkelige mængder rå lakridspulver. Nok til at give en creme med en god kant af lakrids, men ikke mere end at karamellen fortsat kom til sin ret.

Chokoladen blev tempereret i sous viden, ved at smelte de 400 g ved 50 grader. Herefter blev den resterende chokolade smeltet ved, gradvist at tilføje den opvarmede/smeltede chokolade. Massen endte på en temperatur på 28,5 grader. Skålen røg tilbage i sous viden, som i mellemtiden var kølet ned og holdt på 30 grader.

Hvis den tempererede chokolade kommer over 32 grader mister den sin glans og evnen til at størkne på den rigtige måde.

IMG_0562

Resultatet blev en fin blank chokolade, med det helt rigtige knæk. Lakrids-karamellen og den hvide chokolade klæder virkelig hinanden.

2 tanker om “Hvid chokolade med lakrids-karamelfyld

  1. Hvor ser de fantastiske ud! De ligner professionelt fremstillede chokolader 😉
    Kan forestille mig, hvor godt dulce de leche passer med lakrids og hvid chokolade!
    De ser vildt flotte ud!

    Like

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s