Svineskank Sous Vide, med syltet kål

Jeg faldt over 2 svineskanke, i den lokale Kvickly, til en fornuftig pris og besluttede at de skulle med hjem i Sous Viden.

Jeg har aldrig rigtig forsøgt mig med svineskank, bortset fra en enkelt gang, hvor det lykkedes mig at sætte ild til 8 svineskanke på grillen (selvfølgelig en af de dage hvor der var gæster til middag). Det er noget man bør tage ved lære af. Svineskanke indeholder en del fedt, som gerne smelter og drypper ned i grillen, hvor der så går ild i det! Det er der ikke noget nyt i, men det skete alligevel for mig.

Skankene blev krydret med salt, timian og skårne laurbærblade. Vakuumpakket og nedsænket i vandbad ved 60 grader i 48 timer. Efter endt bad og en god aftørring fik de en god gang salt og en tur i ovnen ved 220 grader, i et forsøg på at få en sprød svær hele vejen rundt om skanken. Det sidste lykkedes kun til dels. Der var sprød svær på dele af skanken.

Den færdige svineskankOg det der var smagte bare godt. Kødet var utrolig mørt og lækkert og faldt fra benet. Rigtig god øl-mad

Jeg er ikke så tosset med opvarmet kål, så istedet lavede jeg en “syltet” hvidkål, som bestod af fintsnittet hvidkål, vendt med en sursød dressing lavet på oliven-olie, æblecidereddike, salt, peber og sukker. Kål og dressing skal række ½-1 time for at opnå den rette effekt.

Næste gang jeg laver det, vil jeg forsøge at sprænge skanken let (efter ligevægtsprincippet). Jeg vil også ridse sværen i tern inden tilberedningen, for at opnå en mere ensartet og sprød svær.

Advertisement

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s