Man kan se på køledisken i byens supermarkeder, at julen nærmer sig. Der er store mængder ribben og prisen er derfor mere fornuftig, end den ellers ofte er. Taget i betragtning, at hovedparten af det man køber, er det rene ben, så plejer prisen at ligge uforholdsmæssigt højt.
Jeg indkøbte 5 rækker ribben, ialt ca. 2,5 kg som jeg naturligvis skulle tilberede sous vide. Jeg lavede en rub af:
- 1 dl brun farin
- 1 spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- ½ spsk chipotle chili (pulver)
- 1 spsk timian
- 1 spsk knust ingefær
- ½ tsk knust nellike
- 1 tsk knust allehånde
Som blev maseret grundigt ind i kødet på begge sider, hvorefter de blev vakuumpakket og fik lov til at ligge og hygge sig med krydderierne i køleskabet i 12 timer.
De fik herefter 36 timer ved 62 grader i vandbadet.
Halvdelen af benene blev kølet ned i isbad og røg i fryseren til senere servering. De øvrige fik et godt lag barbecue-sauce og en god tur på grillen.
Det færdige resultat var aldeles glimrende og blev serveret med en gang cole slaw. Så kunne man sidde og være taknemmelig over, at der var et hold ribben mere i fryseren, som bare skal tøs op og på grillen med lidt sauce.
Hej Stig
Gæster på lørdag – Spareribs sous vide må være sagen 😉
Tænker at jeg starter dem op i god tid, går ud fra at der ikke sker noget ved at de får en dags tid i køleskabet efter sous vide turen og inden grillen – de kan jo evt. bruge tiden i slutmarinaden?
Og i forhold til slutmarinade, tror jeg at jeg vil prøve marinaden fra den første af Glæsels “Brug låget” Bøger.
Frank
LikeLike
Det lyder som en god ide hvis det er de rigtige gæster du har inviteret – folk der kan lide at få fingrene i fadet 😉
De tager helt sikkert ikke skade af at ligge og trække i køleskabet. Jeg ville nok lade dem ligge i vakuumposerne, frem for at lægge dem i slutmarinaden. På den måde kan du evt. også vareme dem op, inden de kommer på grillen.
mvh
Stig
LikeLike
Pingback: Dry Rub Ribs med røg – men uden røg i køkkenet | Fingrene i fadet