Confit af Kalkunlår og Kalkun-rilette

Confitering er en tilberedningsmetode, hvor man grundlæggende set, varmebehandler kød mv. nedsænket (og fuldstændig dækket) i andefedt (man kan sikkert også bruge andre typer fedt, men jeg har altid brugt fedt fra and). Problemet er, at det kræver noget der ligner et badekar fyldt med fedt og det er sjovt nok ikke gratis, med mindre man selv har stegt en større andeflok. Eftersom confitering og sous vide jo egentlig minder en del om hinanden , så har jeg et stykke tid overvejet og planlagt at jeg ville lave Confit de Canard (confiterede andelår).

Den anden dag forleden, faldt jeg over kalkunlår i køledisken i min lokale Super Bedst og man må imponeres over kiloprisen på den slags. Jeg købte 4 lår, som vel vejede omkring 1,8 kg for kr. 32.50 og det må gøre det til noget nær den billigste udskæring, som man kan støve op i køledisken. Jeg tænkte at godt nok er kalkun lang fra så fedt som andelår, men det har meget samme struktur, så hvorfor ikke prøve at confittere dem istedet. Som sag så gjort.

Jeg tørsaltede lårene med salt, timian, sort peber og knust laurbærblade, som jeg gned godt ind i lårene. Jeg puttede lårene i en frysepose og puttede dem på køl i 16-18 timer. Jeg skyllede salt og krydderi af, og duppede lårene tørre, inden de kom i en vakuumpose, sammen med en spiseske andefedt pr. lår.

Lårene fik 11 timer ved 80 grader. Lige inden spisetid kom de ud af poserne, duppet tørre og fik en tur i ovnen ved høj temperaretur, for at gøre skindet lidt mere interessant.Kalkun confit
Cecilie på 4 år mente at det smagte “Herre godt” og Hanne mente at det var meget tæt på at være mindst lige så godt som Confit de Canard. Jeg fik ihvertfald besked om, at det måtte jeg gerne gentage en anden gang.

Vi spiste 3 af de fire lår. Det sidste lår blev scredded og lavet til kalkun-rilette, sammen med noget af det fedt og saft der var i poserne efter tilberedningen.
Kalkun Rilette

2 tanker om “Confit af Kalkunlår og Kalkun-rilette

  1. Pingback: Confit de Canard | Fingrene i fadet

  2. Pingback: Rester | Fingrene i fadet

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s