Nyt grej – Man skal ikke gå ned på udstyr

Min nye vakuumpakker kom på lager, som de havde forudsagt og jeg var hurtig til at bestille et eksemplar. De er gode til hurtig ekspedition på Grillbutikken.dk, så jeg modtog den allerede i går.

Der er en del mere gods i den nye, sammenlignet med min gamle. Og der er ingen tvivl om, at den har et noget stærkere sug. Man bestemmer selv hvor længe den skal suge. Det betyder at man kan svejse i det øjeblik, man har opnået det ønskede vakuum. Den kan derfor også anvendes til at pakke emner, som ikke tåler så højt undertryk. foto
S
om det ses af billedet, så kan den suge så kraftigt at den klapper en sodavands-dåse sammen – man får næsten lyst til at vakuumpakke alle sine ejendele. Som man også kan se på billedet, så kan den pakke med glatte poser, istedet for de noget dyrere riflede poser.

Efter kurset hos Tim Vladimir har jeg ledt højt og lavt efter en forretning, som sælger Malto-Dextrin til en fornuftig pris. Man kan få det hos Specialkøbmanden.dk til kr. 700 pr. kg. Det syntes jeg er lidt dyrt.
Efter nogen tids søgning fandt jeg frem til en Internetbutik i UK, som både sælger det og som også vil sende det til Danmark. Prisen kr. 299,- levner god plads til også at betale for fragt fra UK.

http://www.creamsupplies.co.uk er et slaraffenland for folk, som er på udkig efter specielle ingredienser og udstyr til molekylær gastronomi. Jeg kom til at købe et par andre småting – man skal jo forsøge at udnytte fragt-raten. Der røg en Mosa Sifon, en præcisions-vægt og æteriske olier af citron, lime og appelsin ned i kurven.

Malto-Dextrin vejer meget meget lidt, så når man har et kilo, så har man Malto-Dextrin til en længere periode. Jeg vil nok overveje at nøjes med ½ kg næste gang.

Nu skal der laves støv og sne i lange baner. Man kan f.eks. lave Nutella sne, ved at røre Nutella og Malto-Dextrin sammen, og passere det gennem en sigte. På den måde får man en sne (den får rigtig “sne i København” farve) som er fnug-let og som smelter på tungen og efterlader smagen af Nutella – en lækker gimmick, som garanteret vil vække begejstring.

2 tanker om “Nyt grej – Man skal ikke gå ned på udstyr

 1. Spændende blog Stig!

  Ang Malto så forhandles det blandt andet i Salling Arhus eller på Sjælland blandt andet i Dalgaard i Hørsholm.
  Du kan også købe det online hos Gastro Foods – mener det er 400gr bøtter.

  Mvh Rune Q

  Like

  • Hej Rune
   Tak for dit reply. Jeg vil overveje at lægge vejen omkring Hørsholm, hvis jeg engang løber tør for Matro – det sker jo nok og så er det rart at vide, at de også fås hos Dalgaard.

   Mvh
   Stig

   Like

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s