Culotte Sous Vide

Efter at have startet ud med vellykkede bøffer, besluttede jeg at kaste en 1½ kg okse culotte i gryden og teste hvordan den artede sig. Culottestege kan nogen gange være godt, men andre gange er det en kedelig oplevelse. Med en Sous Vide burde der være basis for, at sikre en mør og velsmagende steg.

Belært af bøfferne sænkede jeg temperaturen til 54,5 grader og gav stegen 9½ time. Den var tæt på at være frossen da den startede ud, så jeg tænkte at jeg ville give den lidt ekstra tid.

Jeg ridsede fedtlaget i tern og krydrede med lidt hvidløgspulver og lidt sort peber. Jeg undlod at give den salt. De kloge siger, at ved langtidsbehandling, så trækkes der ekstra vædske ud, hvis man har saltet, så det undlod jeg.

Efter 9½ time i vandbadet, fik stegen en god gang salt og sort peber og 3 minutter for fuld knald under grillen i ovnen. Den fik lov at trække i 5-7 minutter inde der blev skåret for.

Resultatet var tæt på at være perfekt. Medium rare og fuldstændig ensartet gennem hele stegen, fra den tyndeste spids til det tykkeste sted. Med lækker sprødt krølfedt og god kødstruktur. Jeg tror jeg vil forsøge med én time mere, for at se hvad det gør ved strukturen og mørheden.

En tanke om “Culotte Sous Vide

  1. Pingback: Rester | Fingrene i fadet

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s