Sous Vide NewBie

En af mine gode venner, som er udstationeret i New York, hjembragte en eiPOT til mig, from “over there”. Og nej eiPOT er ikke et nyt Apple produkt, men istedet en såkaldt “thermal immersion circulator”, som kan anvendes til superpræcis styring af temperatur i et vandbad. Vi snakker her om +- 0,1 grad Celcius præcision.

Med eiPOT kan man i princippet forvandle sin køkkenvask til et Sous Vide, eller bruge en stor gryde, spand, eller kasse. I princippet kan den holde og styre temperaturen i et 120 liters vandbad, så der skulle være god plads også til de helt store produktioner.

Jeg har nu tænkt mig at starte i den mere beskedne ende, så jeg kan få lidt føling med processen.

eiPOT

Efter at have sat varmeenheden sammen med controlleren og fyldt vand i den store suppegryde, kan jeg konstatere, at den er ret hurtig til at varme vandet op til den ønskede temperatur og at den kan holde temperaturen meget præcist – Jeg startede selvfølgelig ikke med koldt vand, man gang lige så godt starte så tæt som muligt på den ønskede temperatur.

IMG_0023

Nå ja bum. Så kan man varme vand i en en gryde. Det kunne jeg også før på komfuret.

Der må noget ned i gryden, som kan tilberedes, så frem med vacuumpakkeren og 2 bøffer. Et hurtig opslag i de uundværlige tidstabeller viser at en bøf på en fornuftig størrelse, skal have ca. 2 timer på 55 grader, for at ende som smørmør rød bøf. Bøfferne i vacuumpakkeren med lidt salt og lidt hvidløgspulver og så er vi klar til at lave den aller første Sous Vide.

IMG_0025

Bøfferne blev næsten som forventet. 55 Grader var umiddelbart en smule for meget, så de fremstod som medium (jeg kan godt lide dem lidt røderer, men Hanne var meget begejstret) . Næste gang sænker jeg temperatuen ½ grad.

Møre var de til gengæld, uden at have mistet struktur. Lækkert

Din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s